Het testongeluk van Maria de Villota is natuurlijk niemand in de paddock ontgaan. Haar collega’s reageerden geschrokken op het nieuws en wensen haar een voorspoedig herstel.

“Ik ben uiteraard bezorgd en wacht op meer nieuws”, zegt Fernando Alonso. “Wij weten net zo veel als iedereen. Het zal nog even duren voordat de situatie helemaal duidelijk is. Het is moeilijk voor te stellen hoe dit kon gebeuren, maar wij hebben niet alle informatie, dus ik kan niet ingaan op de oorzaak van het ongeluk.”

Michael Schumacher sluit zich daarbij aan. “Niemand van ons kent de details, dus het is niet gepast om daarop in te gaan op dit moment. Onze gedachtes zijn bij Maria. Ik wens haar het beste en een goed herstel.”

Lewis Hamilton kende De Villota niet persoonlijk. “Maar toen ik het nieuws over het ongeluk las, was ik absoluut geschokt voor haar en haar familie. Het is een tragische gebeurtenis. Mijn team en ik wensen haar het beste en hopen dat ze er bovenop komt.”

“Het was een schok”, zegt ook Sebastian Vettel. “Het gebeurde op mijn verjaardag. Ik ging een stukje fietsen en had een lekke band toen ik over het ongeluk hoorde. Het was dus geen prettig begin van de dag, maar voor haar is het helemaal verschrikkelijk. Ik hoop dat het herstel voorspoedig verloopt.”

Vettel nam poolshoogte bij De Villota’s teamgenoot Timo Glock. “Hij weet natuurlijk iets meer, maar het is nog altijd niet duidelijk wat er is gebeurd”, zegt Vettel. “Het is belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is, maar op dit moment is de gezondheid van Maria het enige dat telt. Ik heb gelezen dat haar oog niet gered kon worden, dus het is allemaal erg heftig.”