De nieuwe hypersoft Pirelli-band kan vooralsnog op de goedkeuring van de heren coureurs rekenen, nadat ze er dinsdag mee getest hebben.

Wereldkampioen Lewis Hamilton noemt de hypersoft – die volgend jaar geïntroduceerd wordt als de nieuwe zachtste droogweerband in de reeks, nog onder de ultrazachte compound – zelfs “de beste band die Pirelli heeft gemaakt” sinds het in 2011 bandenleverancier van de Formule 1 werd.

Ferrari’s Kimi Räikkönen kan de band met de roze wang ook wel waarderen. “De ultrasoft en hypersoft voelden goed aan, ze gaven veel grip”, zegt hij over de twee zachtste Pirelli PZero-compounds. De hypersoft was daarbij “duidelijk een snellere band”, zoals ook hoort voor een zachtere soort.

McLaren-coureur Fernando Alonso liet zich niet specifiek uit over de nieuwe ultrazachte banden, maar de 2018-Pirelli’s stemmen hem vooralsnog positief. “Ik kon voelen dat de performance er was, terwijl de slijtage onder controle was, dus over het algemeen had ik er een goed gevoel bij.”

Pirelli’s beslissing het aantal slick-compounds per 2018 uit te breiden van vijf naar zeven is niet unaniem positief ontvangen, maar de coureurs zijn er wel happy mee dat er meer keuze is qua zachte banden. Zeker omdat veel coureurs vonden dat de banden van dit jaar te hard waren.