De meeste Formule 1-coureurs onthouden zich van commentaar opver de situatie in Bahrein. Ook nadat teamleden van Force India betrokken raakten bij een incident gisteren.

 

Force India-coureurs Nico Hülkenberg en Paul di Resta hebben volgens goed ingewijde bronnen hun zorgen geuit, maar de grote namen kiezen ervoor politiek correct te blijven en controverse te vermijden.

 

Al waren sommige uitspraken van Sebastian Vettel niet erg gelukkig. “Ik ben blij wanneer de vrije trainingen beginnen en we ons druk kunnen maken om de zaken die er echt toe doen, zoals bandentemperatuur”, aldus de regerend wereldkampioen.

 

Van onvrede op straat heeft Vettel weinig meegekregen. “In de paddock is er volgens mij geen enkel probleem”, zegt hij. “Daarbuiten loert mogelijk gevaar, maar dat is ook op andere plaatsen het geval. Sommige wijken in Brazilië kom ik bijvoorbeeld ook liever niet.

 

“Maar ik heb nog niemand bommen zien gooien, gelukkig”, vervolgt Vettel. “Ik ben ook nog geen mensen tegengekomen die tegen de race zijn. Maar dat kan ook zijn omdat ik donderdagochtend pas ben gearriveerd.”

 

Jenson Button koos zijn woorden wat zorgvuldiger. “Ik ben hier als coureur en praat alleen over autosport”, zegt de McLaren-rijder. “Ik laat me niet uit over wat zich buiten de baan afspeelt, want dat is niet mijn taak.”

 

Fernando Alonso verschuilt zich achter de FIA. “Zij hebben de beslissing genomen om hier te racen en wij volgen hun instructies”, aldus de Spanjaard. Ook Michael Schumacher blijft op de vlakte. “Het enige wat ik wil zeggen is dat de sport en politiek gescheiden moeten blijven. En ik ben hier voor de sport.”