Lewis Hamilton is door zijn collega’s uitgeroepen tot beste Formule 1-coureur van 2018. Max Verstappen eindigde in deze stemming op de tweede plek, Fernando Alonso als derde. De coureursverkiezing werd gehouden door Formula1.com.

Dat Hamilton als winnaar uit de bus komt is weinig verrassend: de Brit pakte onderweg naar de wereldtitel (zijn vijfde in totaal) elf overwinningen, zes verdere podiumplekken en elf polepositions. Hamilton eindigde in 2018 maar één race niet in de punten en verzamelde er in totaal 408, 88 meer dan de nummer twee Sebastian Vettel.

De nummer twee en nummer een, volgens de coureurs zelf: Verstappen en Hamilton.

Diezelfde Vettel krijgt van zijn vakbroeders ‘slechts’ de vierde plek toebedeeld. Hij eindigt daarmee behalve achter Hamilton dus ook achter Verstappen (vierde in het WK en goed voor twee overwinningen) en McLaren-coureur Alonso, die ondanks dat hij voor het kwakkelende McLaren reed dus toch indruk maakte op zijn collega’s.

Achter dit kwartet was de vijfde plek voor Red Bulls Daniel Ricciardo. De top tien ziet er als volgt uit:

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Fernando Alonso
  4. Sebastian Vettel
  5. Daniel Ricciardo
  6. Charles Leclerc
  7. Pierre Gasly
  8. Nico Hülkenberg
  9. Kimi Räikkönen
  10. Sergio Pérez

Zeventien van de twintig coureurs stemden mee: alleen Hamilton, zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas en Hülkenberg onthielden zich van stemming. Iedere coureur die stemde, stelde een top tien op, waarna net als na een race punten werden uitgedeeld van 25 naar 1. Die totalen zijn vervolgens opgeteld om tot de bovengenoemde eindstand te komen.