Jérôme D’Ambrosio stuurde vandaag voor het eerst een Formule 1-auto door de straten van Monaco. Het beviel de Belg prima.

“Het was een behoorlijk goede dag”, zegt D’Ambrosio. “We hebben veel lange runs gereden. We moeten nu de data bestuderen om te kijken waar naar winst valt te behalen. Het is wel een beetje vreemd dat ik morgen niet hoef te rijden en we zaterdag pas weer in actie komen.”

Ook teamgenoot Timo Glock spreekt van een goede dag. “We hadden in beide sessies geen problemen met de auto. Op de zachte banden was ons tempo vergelijkbaar met de teams voor ons. Dus over het algemeen liep alles soepel.”

Teambaas John Booth prijst zijn personeel dat het de auto in korte tijd heeft weten om te bouwen voor het karakteristieke stratencircuit. “Dat vereist toch een compleet andere set-up”, verklaart hij.

“Jérôme en Timo reden met een verschillende afstelling, zodat we de beste optie kunnen uitkiezen. Timo reed daardoor al vroeg op de hardere band, dus ik denk dat er nog meer in zit. Voor een rookie is Monaco zeker niet gemakkelijk, maar Jérôme leverde weer geweldig werk af.”