De organisatie van de Formule E overweegt om een race in Nederland te organiseren. De beoogde locatie daarvoor is Eindhoven.

© Motorsport images.

Dat vertelt Formule E-coureur Robin Frijns in gesprek met e-racing365. De Nederlander, die in de afgelopen E-prix zijn eerste overwinning in de elektrische klasse behaalde en momenteel aan leiding gaat in het klassement, vertelt dat de gesprekken serieus zijn. “Ik heb gesproken met mensen die bezig zijn om dit rond te krijgen en de gesprekken zijn veelbelovend.”

Lees ook: Robin Frijns wint in straten van Parijs zijn ‘zwaarste race ooit’

Grote technische sector
Eindhoven staat bekend om haar technische universiteit en de technologische industrie. Niet gek dat Frijns de Formule E goed bij de stad vindt passen. “Eindhoven zou een geweldige plek zijn, vanwege de verschillende technologische bedrijven daar. Er zitten in Eindhoven grote bedrijven die relevant zijn voor de Formule E, op het gebied van batterijen en andere technologieën. Bovendien is een racebaan daar makkelijker te realiseren dan in bijvoorbeeld Amsterdam”, waarmee hij ook een praktisch aspect benoemt.

Lees ook: DTM: Twee derde plaatsen voor Frijns tijdens openingsweekend

Met een Formule E-race wil Eindhoven haar kennis promoten en laten zien wat de stad te bieden heeft. Betrokken partijen bij dit initiatief zijn de Technische Universiteit Eindhoven en enkele bedrijven uit de technische sector. Naar verluid zou de race in de zomer van 2021 of 2022 op de Formule E kalender verschijnen. Dat zou niet slecht zijn voor de populariteit van de klasse, die hier volgens Frijns niet heel groot is. “Formule E is in Nederland niet zo groot als het zou moeten zijn, maar ik weet zeker dat het dat in de toekomst wel wordt als iedereen ziet hoe geweldig de races zijn.”

© Motorsport images.