Robin Frijns is goed op dreef. Vorig weekend won de Limburger voor het eerst een Formule E-race, dit weekend stond hij twee keer als derde op het podium tijdens het openingsweekend van het DTM-seizoen.

Tijdens de kwalificatie voor de eerste race van het weekend, die plaatsvindt op een opdrogende baan, rijdt Frijns naar P5. In de race, opnieuw in opdrogende omstandigheden, komt de Audi-coureur uitstekend van zijn plek. Nog voor bocht 1 ligt Frijns al op P2.

Foto: Motorsport Images

Enkele ronden en een remfout later valt Frijns terug naar P4. Die positie lijkt hij te behouden tot de finish, tot Rast enkele ronden voor het einde uitvalt en de laatste podiumplek zo aan Frijns laat. “Met een derde plek mag je altijd tevreden zijn, maar eigenlijk had ik de snelheid niet vandaag”, reageert de Maastrichtenaar na de eerste race.

Lees ook: Robin Frijns wint in straten van Parijs zijn ‘zwaarste race ooit’

Naar zondag dan. In droge omstandigheden rijdt Frijns tijdens de kwalificatie voor race twee naar een derde startplek. In de race komt Frijns slecht weg, waardoor hij terugvalt naar P7. Meteen na een safety car rukt hij op naar plaats vijf, om zich nog voor de pitstop-fase naar P3 te vechten.

Frijns komt als laatste binnen voor vers rubber en komt als zevende terug op de baan. Met nieuwe banden baant hij zich een weg door het veld. Hij komt uiteindelijk voor de tweede keer in twee dagen als derde over de lijn. “Ik heb ervoor moeten strijden, maar ik heb genoten van deze race”, blikt de Limburger terug.

Volgende week rijdt Frijns de ePrix van Monaco, over twee weken rijdt hij in de DTM op Circuit Zolder in Belgisch Limburg. Hoewel dat vlakbij Frijns’ thuisstad Maastricht is, ziet hij het niet als thuisrace. “Het enige voordeel dat ik heb, is dat ik maar twintig minuten naar huis moet rijden. Voor de rest voelt Zolder niet meer als thuiscircuit dan Zandvoort of Assen.”

Lees ook: Beitske Visser strandt op vierde plek in eerste W Series-race

Robin Frijns in gevecht met Timo Glock. Foto: Motorsport Images