Beitske Visser is vierde geworden in de allereerste W Series-race ooit, op de Hockenheimring in Duitsland. Visser, die vanaf plek acht vertrok, knokte zich in enkele ronden naar de vierde plek, maar een podium zat er niet in voor de Nederlandse. Na problemen in de kwalificatie blikt Visser toch tevreden terug op het eerste weekend van de nieuwe raceklasse.

“Ik heb er het maximale uitgehaald”, reageert Visser meteen na de race. Tijdens de kwalificatie, die in natte omstandigheden plaatsvond, stond de BMW junior driver even op P1. Visser viel nadien terug, maar kon geen poging doen haar tijd te verbeteren, omwille van problemen met de motor. “Ik had geen vermogen meer. Dan weet je dat het einde verhaal is. Ik wist dat ik bovenaan stond, dus dit is erg zuur”, reageerde Visser vlak na de kwalificatie.

Naar de race dan. Visser, die start op P8, gaat meteen voorbij de Finse Kimilainen, die een slechte start heeft. Dezelfde Kimilainen crasht een halve ronde later met Gilkes, waardoor de safety car de baan op moet. Na de safety car-fase rukt Visser verder op naar plaats 4, maar de top drie heeft ondertussen een kloof geslagen. Die kloof krijgt ze niet meer gedicht, waardoor ze als vierde over de lijn komt.

Lees ook: Beitske Visser geselecteerd voor W Series: ‘Ik hoop door te stromen naar DTM of Formule E’

Volgens Visser had er zonder safety car meer in gezeten. “Ik ben over het algemeen goed met banden, en ik liep op het einde van de race in op de leiders. Voor mij was de race eigenlijk te kort. Maar over het algemeen ben ik tevreden over mijn weekend”, besluit Visser.

De overwinning in Hockenheim ging naar de Britse Jamie Chadwick. Alice Powell en Marta Garcia vervolledigden het podium. De tweede race in de W Series vindt over twee weken plaats op Circuit Zolder in België.

Kijk ook: Video: Een virtuele ronde op Circuit Zolder