Jérôme d’Ambrosio kijkt er erg naar uit komend weekend zijn eerste Grand Prix van Canada te verrijden. “Het lijkt me een geweldig circuit”, zegt hij.

“Ik heb erg veel zin in de race in Canada”, verkondigt de Belg. “Ik was vorig jaar al bij de race toen ik nog als reserverijder in dienst was van mijn vorige team. Het is een prachtig evenement middenin een geweldige stad. Ik zie er echt naar uit er te rijden en de baan te leren kennen.”

“Ik heb al geoefend in de simulator en het Circuit Gilles Villeneuve lijkt me echt geweldig”, vervolgt d’Ambrosio vol enthousiasme. “De vangrails staan er net als in Monaco erg dichtbij, dus het wordt vast zeer uitdagend, zeker ook omdat er twee DRS-zones zijn.”

D’Ambrosio’s teammakker Timo Glock is al vaker in Montréal geweest en heeft goede herinneringen aan de race aldaar. “Ik maakte hier in 2004 mijn Formule 1-debuut en scoorde toen gelijk punten, terwijl ik er een jaar later – in de Champ Cars – een tweede plaats pakte en in 2008, terug in de Formule 1, een aantal ronden aan de leiding reed en uiteindelijk als vierde eindigde.”

“De baan is aan het begin van het weekend altijd erg stoffig en het is daarnaast altijd een uitdaging om zo dicht mogelijk langs de ‘Wall of Champions’ te rijden zonder de muur te raken”, blikt Glock verder vooruit. “Ik hoop daarnaast dat ons speciale aerodynmica-pakket goed werkt en we een sterk weekend kunnen hebben”, besluit hij.