De Belg Jérôme d’Ambrosio maakt ‘een goede kans’ om de geschorste Romain Grosjean in Italië te vervangen, nu de vaste Lotus-coureur bestraft is voor het veroorzaken van de startcrash van gisteren.

Grosjean is een schorsing van één Grand Prix opgelegd voor de crash waarbij vier coureurs – waaronder hijzelf – in één klap uitvielen en volgens de FIA ‘gewonden hadden kunnen vallen’.

Zijn team Lotus moet dus op zoek naar een invaller om Grosjean tijdens de volgende race – komend weekend in het Italiaanse Monza – te vervangen, en volgens teambaas Eric Boullier heeft D’Ambrosio, de derde coureur van het team, de beste papieren in handen om dat te doen.

“Er zijn veel coureurs die op het moment op zoek zijn naar een racezitje, maar D’Ambrosio is de eerste die we in overweging zullen nemen”, vertelt Boullier aan Autosport.

“Jérôme heeft de meeste kans om in de auto van Romain te mogen stappen en het is heel waarschijnlijk dat hij in Italië ook achter het stuur zit, maar er zijn nog wel wat dingen die we eerst moeten bespreken”, voegt Boullier nog wel aan toe.

De teambaas laat verder optekenen dat hij hoopt dat Grosjean lering trekt uit zijn schorsing. “Dit soort straffen zijn bedacht om mensen aan het denken te krijgen over hun fouten, dus ik hoop dat Romain er wat van leert en er een betere coureur van wordt.”