Jérôme d’Ambrosio’s kennismaking met het Circuit Gilles Villeneuve verliep niet zonder slag of stoot, getuige het feit dat de Belg zijn Virgin in de middagtraining met een klap in de muur parkeerde.

“Ik maakte een fout in bocht drie, zat daardoor te wijd bij het ingaan van bocht vier en kwam op de kerbs terecht”, blikt d’Ambrosio terug op zijn crash. “Ik kon toen niet meer insturen en raakte de muur.”

“Het is jammer dat mijn dag zo tot een einde kwam”, vervolgt de coureur uit Etterbeek. “Tot op dat moment ging het namelijk best goed en ik was gelukkig met hoe de auto zich op het circuit gedroeg.”

“Ik hoop daarom ook dat ik morgen terug kan slaan, maar voor nu spijt het me vooral voor de jongens van het team dat ik ze veel werk bezorgd heb om vanavond te doen.”

Dat de monteurs van Virgin aan de bak moeten, komt omdat het chassis dat d’Ambrosio gebruikte te ernstig beschadigd is geraakt om nog te gebruiken. “Het chassis is helaas beschadigd op de punten waar de neus aan bevestigd moet worden, dus we moeten het wel omwisselen”, legt teambaas John Booth uit.

In de andere Virgin bleef d’Ambrosio’s teamgenoot Timo Glock uit de problemen, al zorgden de brokken die anderen maakten er wel voor dat hij zijn programma niet kon afwerken.

“Maar ik denk toch dat we genoeg data hebben verzameld om aan een redelijke set-up voor de rest van het weekend te werken”, stelt de Duitser, die er rekening mee houdt dat het weer de boel de komende dagen behoorlijk kan opschudden: “Als het weer zijn rol gaat spelen, gaan we een interessant weekend en een spectaculaire race tegemoet”, denkt hij.