Jérôme d’Ambrosio weet wat hem de rest van het jaar te doen staat om indruk te maken op zijn team Virgin Racing: de Belg moet in de kwalificatie en de race in het spoor blijven van kopman Timo Glock.

“Glock is de maatstaf binnen Virgin”, verklaart d’Ambrosio in gesprek met het Franse AutoHebdo. “Hij is zowel voor het team als voor mij het referentiekader.”

“Ik moet ervoor zorgen dat ik me binnen twee tienden van Timo kwalificeer en in de race vlak achter hem over de finish kom”, vervolgt de coureur uit Etterbeek. “Dat zijn voor mij als rookie namelijk wel goede resultaten.”

De 25-jarige d’Ambrosio is bij Virgin aan zijn debuutseizoen in de Formule 1 bezig. Hij heeft er inmiddels twaalf Grote Prijzen opzitten en hoopt uiteraard ook volgend jaar weer op de grid te staan.

In interview met Autosport liet d’Ambrosio medio augustus weten dat een langer verblijf bij Virgin tot de mogelijkheden behoort: “Ik voel me erg prettig bij Virgin en volgens mij is het team tevreden over me”, sprak hij. “We zijn dan ook in onderhandeling met Virgin voor 2012. Ik hoop dat we onze samenwerking kunnen voortzetten.”