Robin Frijns beleefde weinig plezier aan het openingsbal van de Formule E in Ad Diriyah, de eerste internationale straatrace ooit in Saudi-Arabië. De Limburger sloot het historische nummer in de woestijn af als twaalfde, nadat hij door een softwareprobleem in de kwalificatie een pittige gridstraf had gekregen en bijna achteraan moest starten.

Frijns (links, met nummer vier) in de achtervolging op teamgenoot Sam Bird.

“Echt veel plezier heb ik niet aan de race beleefd”, bekende Frijns na afloop. “P12 is niet de plek waarvoor ik rijd.” Beter te spreken was hij over zijn elektrische bolide, de futuristische Gen2-auto die in alle opzichten een enorme vooruitgang voor de volledig elektrische serie bleek. “We hadden de snelheid, waren misschien wel sneller dan het Audi-fabrieksteam”, concludeerde hij als coureur van Audi-klant Virgin. Meer dan een twaalfde plaats zat er voor Frijns desondanks niet in. De Portugees António Félix Da Costa, vertrokken van pole, won namens BMW’s fabrieksteam de inaugurele race in Saudi-Arabië.

Tekst en uitleg van Frijns op de grid.

Frijns is dit seizoen na een onderbreking van één jaar in de Formule E teruggekeerd bij Virgin. De race, over 45 minuten en één ronde en zonder autowissel, was voor alle coureurs een ware ontdekkingstocht. Omdat het ’s ochtends hard regende, werd de eerste vrije training geannuleerd en bleven de meeste coureurs in de tweede ook binnen. Frijns legde in de kwalificatie beslag op de achtste plaats, maar werd vanwege een softwareprobleem (hij kreeg een ongeoorloofde vermogenspiek na het rijden over een hobbel in het wegdek) twaalf plaatsen teruggezet. “Foutje”, zei Frijns.

De Limburger gaat zondag nog een dag testen in Saudi-Arabië. “Daarna zullen we ook een beter idee hebben van waar we ongeveer staan”, aldus Frijns. De volgende ePrix is half januari in Marrakesh.