Na een seizoen afwezigheid keert Robin Frijns terug in de Formule E. De Nederlander heeft een contract getekend bij Virgin.

Frijns gaat met startnummer 4 rijden voor Envision Virgin Racing, zoals het team volledig heet. Een logische keuze, omdat Virgin op technisch vlak nauw samenwerkt met Audi. Frijns, dit seizoen fabriekscoureur bij Audi in de DTM en de Blancpain GT Series, krijgt Sam Bird als teamgenoot. Bird is inmiddels al vier jaar actief in de Formule E en werd vorig jaar derde in het kampioenschap.

De auto waar Frijns komend seizoen in racet.

“Ik ben heel blij dat ik in de Formule E kan terugkeren met Envision Virgin Racing”, vertelt Frijns. “Het is geweldig om me bij zo’n sterk team te voegen en met het werk dat zij al gedaan hebben, is duidelijk dat we een heel goed pakket hebben. Het live-event in Silverstone (vanochtend, red.) heeft laten zien welke mogelijkheden het team heeft en ik vind het geweldig om daar deel van uit te maken. We kijken nu vooruit naar de tests voorafgaand aan het seizoen, waar we onze prestaties op de baan beter kunnen peilen.”

Frijns reed eerder twee seizoenen in de Formule E voor Amlin Andretti. Met dat team behaalde hij één podium in 22 races. Het nieuwe Formule E-seizoen begint op 15 december met een race in Saudi Arabië. De Formule E rijdt vanaf komend seizoen met de zogenaamde Gen2-auto: een nieuwe generatie auto’s die aanzienlijk sneller is dan de vorige.

Foto’s: Envision Virgin Racing