Ook al moet hij morgen helemaal achteraan starten, blijft Jérôme D’Ambrosio het van de zonzij bekijken. ‘Ik kan me zeker nog verbeteren.’

D’Ambrosio was vandaag weliswaar het langzaamst van iedereen, maar hij bleef wel binnen de 107-procentnorm. “Geen slechte zaterdag”, zegt de Belg daarom. “Vanmorgen ging het heel goed en had ik een goede balans, maar ’s middags had ik wat meer problemen omdat de baan koeler was.”

“Ik had last van onderstuur, waardoor de auto langzamer was”, vervolgt D’Ambrosio. “Als alles op zijn plaats valt, kan ik me zeker nog verbeteren. Al had ik niet het gevoel dat er vandaag veel meer uit de auto te halen viel.”

D’Ambrosio was dan ook maar een paar tienden langzamer dan teamgenoot Timo Glock. “Het is geen gemakkelijk weekend voor ons”, zegt de Duitser. “Gisteren ging het nog wel, maar vandaag stond er veel meer wind. Ik had het gevoel dat de auto van de weg werd geblazen. We hebben van alles geprobeerd, maar nog niet kunnen achterhalen waarom de auto zo lastig te besturen is onder deze omstandigheden.”