Zijn teamgenoot Timo Glock verlengde zijn contract tot en met 2014, maar het blijft voorlopig stil over de toekomst van Jérôme d’Ambrosio. Dat maakt hem niet uit: hij concentreert zich enkel op het racen.

En dat doet de Belg naar behoren. De debutant maakt geen domme fouten en valt niet in herhaling met spins. D’Ambrosio is snel en dat is ook de Virgin-teamleiding opgevallen. “Jérôme verricht fantastisch werk”, meent Virgins bestuursvoorzitter Graeme Lowdon. “Ik denk dat hij veel mensen heeft verrast met zijn volwassenheid. Ook in de races.”

 

“Dit is geen eenvoudige klasse om aan te wennen, ook vanwege het randgebeuren. Daarom kun je nu ook nog niet conclusies trekken uit de prestaties van Jérôme. Later in het seizoen gaan we met hem praten over een nieuw contract.”

Nu wordt daar ook al wel over gesproken tussen het management van D’Ambrosio en Virgin. “Natuurlijk praten we, maar ik ben vooral bezig met het racen”, aldus de Belg tegenover Autosport. “De rest laat ik aan mijn manager Eric Boullier van Gravity over.”

“Ik ben blij met de vooruitgang die ik boek. De omstandigheden zijn lastig, krijg er ervaring mee en ben redelijk blij met hoe het seizoen verloopt. Debutanten nemen in korte tijd heel veel op als de races elkaar in rap tempo opvolgen dus een zomerreces is wel fijn om het even wat rustiger aan te doen. Zo kan ik alles analyseren en fris richting Spa reizen.”