Eric Boullier, voormalig teambaas in de Formule 1, heeft een nieuwe rol als directeur gekregen binnen de organisatie van de Franse GP. Sinds vorig jaar was de Fransman actief als adviseur en ambassadeur voor de Grote Prijs van Frankrijk.

In februari vorig jaar begon Eric Boullier als adviseur en ambassadeur van de Franse Grand Prix op Paul Ricard. Nu wordt Boullier, voormalig teambaas van McLaren, Renault en Lotus, directeur van de Franse GP.

Lees ook: Boullier: ‘Jan Lammers mag me bellen voor tips over verkeer naar Zandvoort’

Christian Estrosi, voorzitter de grand prix, is tevreden met de toevoeging van Boullier. “Het advies en de expertise van Eric Boullier heeft de organisatie van de Franse Grand Prix al veel geholpen. Ik ben erg tevreden dat hij nog meer betrokken zal zijn bij de organisatie”, vertelt Estrosi.

Ook Boullier is opgetogen met de nieuwe uitdaging. “Ik ben blij en trots om meer betrokken te zijn bij de prachtige project dat de Grand Prix van Frankrijk is. Ik kijk ernaar uit om verder bij te dragen tot het succes van dit geweldige autosportevenement op Franse bodem.”

Samen met de aankondiging van Boulliers promotie werd ook het nieuwe mobiliteitsplan voorgesteld. Het park and ride-systeem van vorig jaar wordt uitgebreid met pendelbussen vanuit verschillende belangrijke knooppunten. Daarnaast voorziet de organisatie betere verbindingen met Franse steden en komen er shuttles vanuit Amsterdam, Eindhoven, Barcelona, Milaan en Turijn. De shuttles vanuit de Europese steden zijn een pakket inclusief verblijf en tickets voor de race.”

Lees ook: Organisatie Franse GP lijft Eric Boullier in

Boullier directeur Franse GP

Boullier met zijn vrouw op de grid van de Franse GP in 2019. © Motorsport Images