Eric Boullier, de voormalige teambaas van Renault en McLaren komt de organisatie van de Grand Prix van Frankrijk versterken. Hij wordt strategisch adviseur en ambassadeur van het evenement.

“Het doet ons veel deugd om Eric Boullier aan boord te halen”, zegt Christian Estrosi, voorzitter van het organisatiecomité. “In zijn twintig jaar in de autosport is hij een drijvende kracht geweest bij elk team waar hij heeft gewerkt. Hij beschikt over enorm veel kennis, zowel van de technische als sportieve kant. Ik heb al veel profijt gehad van zijn adviezen als lid van de werkgroep die de Grand Prix terug naar Frankrijk heeft gehaald.”

Na een succesvolle periode bij DAMS in diverse autosportklasses, kwam Boullier in 2010 de Formule 1 als teambaas van Renault. In 2014 stapte hij over naar McLaren, waar hij tot 2018 de leiding had over de renstal. Door het uitblijven van succes met Honda-motoren moest Boullier uiteindelijk het veld ruimen.

Vorig jaar keerde de Grand Prix van Frankrijk terug op de Formule 1-kalender. Dat verliep niet geheel vlekkeloos, met name de logistiek rondom het circuit zorgde voor veel problemen. Inmiddels heeft de organisatie een nieuw verkeersplan gepresenteerd dat de doorstroming aanzienlijk moet bevorderen.

Aan Boullier onder meer de taak om het imago van het evenement op te vijzelen. “Ik ben blij en trots dat ik mijn steentje kan gaan bijdragen aan de organisatie van de Franse GP. Dit is een belangrijk evenement voor mij. Ik ben Christian Estrosi dankbaar voor zijn vertrouwen in mij en kijk ernaar uit mijn ervaring en toewijding in te gaan zetten om er een groot succes van te maken.”