Voor de Belgische Virgin-rijder Jérôme d’Ambrosio heeft de Grand Prix van Engeland een speciale betekenis, dus hij hoopt op een positief weekend in Silverstone.

“Ik woon tegenwoordig in Oxford, dus Silverstone ligt praktisch om de hoek”, begint d’Ambrosio zijn warme gevoelens voor de wedstrijd van het komende weekend te verklaren.

“Ik voel me bovendien erg goed thuis in Engeland en bij het team, dus dit is na de Grote Prijs van België – wat mijn echte thuisrace is – de wedstrijd waar ik het meest naar uitkijk”, voegt de in Etterbeek geboren coureur daar nog aan toe.

D’Ambrosio heeft in het verleden al vaker op Silverstone gereden en het circuit bevalt hem goed. Hij hoopt er daarom ook op dat Virgin de week op een positieve wijze kan afsluiten, zeker aangezien de renstal de week goed is begonnen door afgelopen maandag aan te kondigen dat men op technisch gebied een samenwerkingsverband aangaat met het team van McLaren.

Ook d’Ambrosio’s teamgenoot Timo Glock is zeer te spreken over dit gegeven: “Ik weet zeker dat deze samenwerking ons vooruit gaat brengen en voel me goed over de toekomst van ons team”, zegt hij.

Wat de race in Silverstone betreft is Glock eveneens vol goede moed. “Het is één van de beste circuits op de racekalender, met een aantal leuke bochtencombinaties. Tel daar vervolgens het typisch Engelse weer en de voorspelde regen bij op, en je hebt alle ingrediënten voor een geweldige race.”