In Australië haalde Jérôme D’Ambrosio de finish, in Maleisië niet. “En toch was deze race veel beter.”

De Belg reed een goede race, die echter vijftien ronden voor de finish ten einde kwam. Toen D’Ambrosio een kerbstone raakte, schakelde de motor van zijn Virgin zichzelf uit.

“Het is jammer dat ik zo kort voor de finish nog uitviel, maar toch ben ik blij over dit weekend. Het was mijn doel om me te verbeteren ten opzichte van Melbourne, en dat is me gelukt. Zowel de kwalificatie als de race ging veel beter dan twee weken geleden.”

De hele race bleef D’Ambrosio in het spoor van zijn teamgenoot Timo Glock, en dat stemt de debutant zeer tevreden. “Mijn tempo was gewoon goed, zeker in de tweede en derde stint. Daar ben ik tevreden over. Maar dit is nog maar het begin en we hebben veel werk te verzetten. Deze race was in elk geval een stap in de juiste richting.”

Door de uitvalbeurt van D’Ambrosio viel het niet zo op, maar de beide Virgins onderscheidden zich van de concurrentie door slechts twee pitstops te plannen – minstens een minder dan de rest.

Timo Glock, die als zestiende geklasseerd werd, is daar content mee. “De auto was op zich best goed en de bandenslijtage viel erg mee, waardoor we met twee pitstops konden volstaan. Het hielp me om voor Trulli te komen. Maar ik kijk vooral uit naar onze update, die in Barcelona komt.”