Jérôme d’Ambrosio zal ongetwijfeld gemengde gevoelens overhouden aan de kwalificatie in Brazilië. Hij troefde teamgenoot Timo Glock met een klein verschil af, maar was ook langzamer dan beide HRT-coureurs.

Morgen start echter Vitantonio Liuzzi ook achter hem vanwege een motorwissel. “Dit was geen slechte kwalificatie maar echt goed ging het nou ook weer niet”, vertelde de Belg na afloop. “Vanochtend voelde de auto beter aan. ’s Middags was de auto minder goed. We gaan nu kijken hoe dat kan. Wat er gebeurt.”

“In mijn beste ronde verloor ik wat tijd in de tweede sector. Zoals ik al zei: perfect was het niet. Maar ook niet slecht. We moeten hard aan het werk om met HRT te vechten. Als het regent is het vooral belangrijk om op het circuit te blijven. In Brazilië kan er namelijk van alles gebeuren tijdens een regenbui.”

Glock was uiteraard niet tevreden met zijn kwalificatie. “Redelijk teleurstellend ja”, meende de Duitser na afloop.  “Vanochtend was de auto lastig te besturen. Van het ene op het andere moment was de stabiliteit verdwenen. Het is dan lastig om met een goed gevoel aan de kwalificatie te beginnen. Toch voelde de auto in de eerste run wel goed aan.”

“Dat was een kwestie van een tijd noteren. Vervolgens wilde ik op het tweede setje voluit gaan. Mijn eerste drie bochten waren prima maar daarna kwam een Toro Rosso uit de pits die vervolgens pal voor mijn neus reed. Ik kon er de hele ronde niet langs. Erg jammer, omdat ik de banden moest laten afkoelen voor nog een ronde.”

“Vervolgens waren de banden niet meer zo goed als in de eerste ronde. We starten dus als laatste (Glock was nog niet op de hoogte van Liuzzi’s motorwissel, red.). Erg teleurstellend maar we kijken wel wat we morgen kunnen doen. Misschien dat het weer ons in het zadel helpt maar dit is sowieso teleurstellend.”