Voor Jérôme d’Ambrosio verliep de kwalificatie in Sepang een stuk soepeler dan die in Melbourne. De Belg hoefde zich geen zorgen te maken over de 107-procentnorm.

In Australië bleef Virgin nog maar net binnen de marge, die recht geeft op deelname aan de race. Ditmaal kwam het team relatief gemakkelijk door de kwalificatie. Doordat ook HRT de eis haalde, bezetten D’Ambrosio en teamgenoot Timo Glock bovendien niet de laatste startrij, al staan er nog evenveel auto’s voor ze. 

“We hebben duidelijk een stap voorwaarts gemaakt”, zegt D’Ambrosio. “Zelf heb ik het ook veel beter gedaan. Ik heb veel geleerd. Ik ben blij met de progressie die we boeken. Dit weekend verloopt soepel en ik kijk uit naar de race, die zeker door het weer en het aantal pitstops interessant belooft te worden.”

Glock kwam wat meer obstakels tegen in zijn voorbereiding op de race. “Maar we hebben het maximale gehaald uit het materiaal dat we hebben”, aldus de Duitser. “Ik had wat pech dat ik op mijn tweede set banden op Narain Karthikeyan stuitte, maar de paar tienden die ik daarmee verloren, hadden verder geen invloed op mijn positie.”