Met Jérôme d’Ambrosio heeft België voor het eerst sinds 1994 weer een rijder uit eigen land aan de start staan in Spa. De coureur zelf realiseert zich dat het alleen daarom al een bijzonder weekend wordt.

“Ik verheug me al heel lang op mijn eerste Belgische Grand Prix, dus nu het eindelijk zover is, heb ik er uiteraard heel erg veel zin in om voor mijn thuispubliek aan de slag te gaan”, vertelt de uit Etterbeek afkomstige d’Ambrosio.

“Het is lang geleden dat België een Formule 1-coureur heeft gehad en het wordt daarom zowel voor mijzelf als voor de fans een bijzonder weekend”, denkt de coureur van Virgin Racing.

“Ik ga proberen om van elk moment van het weekend te genieten, want er is niets zo fijn als een thuisrace rijden en Spa is ook nog eens één van mijn favoriete circuits”, vervolgt de Belg. “Het is echt een baan die je alles biedt waar je als coureur naar verlangt: snelle bochten, heuvels, lange rechte stukken en natuurlijk de legendarische Eau Rouge.”

Ook d’Ambrosio’s teamgenoot, de Duitser Timo Glock, heeft zin in de aanstaande Grand Prix: “Het is echt perfect dat we het seizoen in Spa hervatten”, vindt hij. “Het is een fantastisch en historisch circuit en bovendien ook nog één van mijn favoriete races.”

“Het is een snel en lang circuit waar een foutje snel gemaakt is en grote gevolgen kan hebben, terwijl het weer en de dreiging van regen ook altijd meespelen”, gaat Glock verder. “Al die factoren dragen echter bij aan de spanning van het racen op Spa, en ik kan niet wachten om er aan de slag te gaan.”