Jérôme d’Ambrosio blijft Timo Glock het leven zuur maken. De Belgische debutant kwalificeerde zich vandaag vier tienden sneller dan zijn Duitse teamgenoot. Ook bleef hij beide HRT-coureurs voor.

 

Dat lukte Glock niet. Morgen start Vitantonio Liuzzi een plek voor de Virgin-coureur. De Duitser was daarom na afloop ook niet tevreden. “Dit was bepaald geen perfecte kwalificatie”, stelde hij. “In de twaalfde tot en met de veertiende bocht haperde mijn motor. Voor de rest ging het wel oké. Op de een of andere manier was mijn auto vandaag alleen niet zo goed als die van Jérôme.”

“We moeten daarom naar de data kijken om te kijken wat we verkeerd deden. Misschien dat we tussen de derde vrije training en de kwalificatie dingen verkeerd hebben aangepakt, maar dat weet ik niet zeker. Ik concentreer mij op morgen. Hopelijk gaat het dan beter en brengen we beide auto’s aan de finish.”

D’Ambrosio was uiteraard iets blijer dan Glock. “Dit was opnieuw een goede dag voor mij maar we hoopten dat we sneller waren. Dit is echter de plek waar we met dit pakket staan. We moeten ons blijven verbeteren en de auto fine-tunen. Ik ben blij met mijn resultaat omdat ik op hetzelfde niveau zit als in Sjanghai. Dat geeft aan dat ik veel heb geleerd en dat ook in de praktijk toepas.”