Lotus heeft bekendgemaakt dat derde rijder Jérôme D’Ambrosio in actie komt op de eerste van drie testdagen in Mugello. Deze test vindt plaats van 1 tot en met 3 mei.

 

Het zal voor de Belg de eerste keer zijn dat hij plaats mag nemen in de auto die in Bahrein zo succesvol was, door in handen van Kimi Räikkönen en Romain Grosjean de tweede en derde plaats te bezetten.

 

D’Ambrosio is vanzelfsprekend zeer verheugd met de kans om de Lotus E20 de sporen te geven: “Dit is natuurlijk een hele mooie kans. In de winter ben ik niet aan rijden toegekomen, omdat onze racecoureurs allebei twee jaar afwezig waren geweest. Zij hadden de tijd in de auto harder nodig dan ik. Deze test in Mugello komt mij dus erg goed uit.”

 

“Ik denk dat ik van waarde kan zijn voor het team”, vervolgt de Belg. “Het is weliswaar zes maanden geleden dat ik in een Formule 1-auto zat, maar de stap om als derde rijder voor een topteam aan de slag te gaan is vooralsnog de juiste gebleken. Ik leer elke dag weer bij en dit is pas het begin.”

 

Eric Boullier, teambaas van Lotus, is blij Jérôme de kans te kunnen geven. “Hij is een geduldige jongen, die tot nu toe bij alle races aanwezig was en regelmatig in onze fabriek in Enstone te vinden is. Hij krijgt van ons een hele dag om de E20 aan de tand te voelen en we vertrouwen erop dat hij waardevolle feedback kan leveren over de auto”, aldus Boullier.

 

Foto: Jérôme D’Ambrosio te midden van het succesvolle duo Räikkönen/Grosjean