Jérôme d’Ambrosio weet niet wat voor resultaat hij van zichzelf moet eisen. Hij heeft immers pas één keer met de Lotus getest en dat was op een natte baan.

Toch mag hij de geschorste Romain Grosjean vervangen. Eerder zei D’Ambrosio al dat hij vooral het maximale uit zichzelf wil halen. Wat hem dat moet opleveren, dat blijft onduidelijk. “Dat is lastig te beantwoorden. Ik heb niet veel informatie om te bepalen wat haalbaar is”, zegt hij in Monza. “Ik moet aan het werk met de engineers en mij daarop concentreren. Als dat werk gedaan is kunnen we alleen maar hopen op iets moois.”

“Ik heb niet het gevoel dat ik veel tijd in de auto heb doorgebracht. In Mugello heb ik één keer getest, en toen was het redelijk nat. Toch is het mooi dat ik nu meer tijd mag doorbrengen met de auto. Ik was al bij het team betrokken dus dat moet ik nu uitbuiten.”

“Alles is heel kort dag. Vanaf maandag wist ik het”, aldus de Belg over zijn invallersrol. “Het was dus nogal een hectische week voor mij. Als derde rijder is het je rol om zo goed mogelijk voorbereid en fit te zijn en om op de hoogte te zijn als zoiets zich voordoet.”