Daniel Ricciardo heeft vrijdag bij zijn crash in de tweede vrije training voor de Dutch GP in Zandvoort zijn middenhandsbeentje gebroken. Helmut Marko heeft dat namens Red Bull bevestigd. De Nieuw-Zeelander Liam Lawson zal hem gedurende de rest van het raceweekend bij AlphaTauri vervangen en dus niet Nyck de Vries, die in theorie ook nog een optie was. Lawson was vrijdagavond al present bij de drivers briefing.

Australiër Ricciardo crashte in de Hugenhotzbocht in een poging om de McLaren van Oscar Piastri te ontwijken. Zijn jongere landgenoot was voor hem in de boarding beland. Na de crash werd Ricciardo voor nader onderzoek doorgestuurd naar het ziekenhuis in Haarlem waar werd geconstateerd dat er inderdaad sprake was van een gebroken middenhandsbeentje.

Ricciardo mist ook komende races

Het is nog niet exact duidelijk hoe lang Ricciardo met zijn gebroken middenhandsbeentje uit de roulatie zal zijn, maar het ligt voor de hand dat Lawson ook de komende races zijn positie zal innemen. Volgende week zondag staat al meteen de GP van Italië in Monza op het programma.

De Dutch GP op Zandvoort zou voor Ricciardo na Hongarije en België zijn derde race zijn geweest sinds zijn rentree bij het Italiaanse team. Na de Grand Prix van Groot-Brittannië in Silverstone werd hij door Helmut Marko opgeroepen als vervanger voor Nyck de Vries, die vanwege zijn teleurstellende prestaties aan de kant werd geschoven.

Zie hieronder de eerste reactie van Daniel Ricciardo na zijn crash in VT2.

Lees hier alles over de Dutch GP 2023 in Zandvoort met o.a. het complete tijdschema

De speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel , maar is ook online te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. In deze editie vind je alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, van mooie interviews tot achtergronden en nuttige informatie. Zoals:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!