Hoewel het huidige Formule 1-seizoen nog in volle gang is, zijn de testdata voor het seizoen 2019 vandaag al bekendgemaakt. De traditionele wintertests beginnen volgend jaar op maandag 18 februari op het Circuit de Catalunya in Spanje.

Ook in 2019 krijgen de teams acht dagen – verdeeld over twee sessies van vier dagen – de tijd om hun bolides te testen voordat het seizoen van start gaat. De testdagen beginnen in 2019 een week eerder dan dit jaar, omdat de eerste race in Australië ook een week eerder op de kalender staat.

Catalunya vormt al jaren het decor voor de wintertests.

De eerste wintertest begint op maandag 18 februari en duurt vier dagen: tot en met donderdag 21 februari. De tweede test loopt van dinsdag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019. Vervolgens hebben de teams slechts twee weken om zich klaar te maken voor het nieuwe Formule 1-seizoen, dat op zondag 17 maart 2019 afgetrapt wordt in de straten van Melbourne, Australië.

Net als voorgaande jaren vinden de wintertests plaats op het Circuit de Catalunya in Barcelona, Spanje. Sakhir in Bahrein werd eerder dit seizoen als alternatieve locatie besproken, omdat het land in het voorjaar een stuk betere weersomstandigheden heeft dan Spanje. Met Sakhir werd echter geen akkoord bereikt, waardoor Barcelona ook komend jaar het decor vormt voor de wintertests.

https://twitter.com/Circuitcat_eng/status/1052875211543064577