Dave Ryan wordt de nieuwe race director van Manor. Dat bevestigde de Britse renstal zaterdag op het circuit van Interlagos.

Tot 2009 was Ryan (61) actief als sportief directeur bij McLaren. Daar moest hij het veld ruimen na de affaire bij de Grand Prix van Australië, waar hij Lewis Hamilton opdroeg te liegen tegen de racestewards.

“Ik ben heel blij dat ik Manor op zo’n belangrijk moment kom versterken”, zegt Ryan. “Het team heeft alle kenmerken van een echt raceteam. Het heeft bovendien een gestroomlijnde organisatiestructuur, zodat het goed opgewassen is met zijn Formule 1-toekomst. We hebben een hoop werk te doen, maar ik kan niet wachten om er met het team tegenaan te gaan.”

Ryan’s komst bij Manor volgt op het vertrek van teambaas en –oprichter John Booth en sportief directeur Graeme Lowdon. Die maakten vorige week hun afscheid bekend. Teameigenaar Stephen Fitzpatrick is vol lof over de twee. “Ik heb alle respect voor hen als personen, en voor wat ze met het team hebben bereikt.”

“Maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk”, vervolgt Fitzpatrick. “Dave’s komst is voor Manor na de motordeal met Mercedes en de samenwerkingsovereenkomst met Williams een nieuwe stap in de goede richting.”

Wurz gevraagd als teambaas

Oud-Formule 1-coureur Alexander Wurz is naar verluidt door Manor benaderd om teambaas te worden. De Oostenrijker kondigde eerder deze week aan te stoppen als coureur. “Jullie zullen me zeker terugzien, alleen niet in overall”, zei hij toen.

Wurz wilde tegen Motorsport weinig vertellen over het aanbod van Manor. “Ik kan bevestigen dat ze me hebben gevraagd”, zegt hij. “Meer zeg ik er liever niet over.”