*

F1-experts verwachten meer spanning tussen Verstappen en Ricciardo

Daan de Geus

Daan de Geus

13 maart 2018 09:49

F1-experts verwachten meer spanning tussen Verstappen en Ricciardo
Sutton Images

Robert Doornbos en Alexander Wurz, allebei ex-Formule 1-coureurs die tegenwoordig analist zijn, verwachten dat de relatie tussen Max Verstappen en zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo dit jaar onder meer spanning komt te staan.

In het Ziggo Sport-programma Peptalk haalt Doornbos aan dat ‘de synergie’ tussen de Red Bull-rijders de afgelopen jaren ‘zo waanzinnig is’ gebleken. “Maar dat gaat ook veranderen dit jaar”, denkt Doornbos.

“Je ziet bij Ricciardo: ‘ik heb een goede auto dit jaar en moet binnen nu en vijf Grands Prix laten zien wat ik in m’n mars heb om een stoeltje te verdienen bij Mercedes of Ferrari'”, doelt Doornbos op de situatie waarin de Australiër zit, met een aflopend contract en een belangrijke beslissing te maken voor 2019. “Ricciardo wil zich bewijzen ten opzichte van Max, dus die vriendschap zal ook wel wat minder worden”, verwacht de Nederlandse voormalig Formule 1- en Indycar-coureur.

Komen Verstappen en Ricciardo elkaar in 2018 vaker op de baan tegen?

De Oostenrijker Alexander Wurz stelt op zijn beurt in gesprek met SpeedWeek dat hij het ‘onmogelijk te zeggen’ vindt hoe het stalduel tussen Verstappen en Ricciardo dit jaar gaat uitpakken. “Het wordt echter spannend en interessant om te zien. Er hangt daar een zekere spanning in de lucht die ook van buitenaf waar te nemen is.”

Verstappen en Ricciardo zelf hebben altijd onderkend dat hun goede relatie wel eens onder druk kan komen te staan als er meer op het spel staat – zoals bijvoorbeeld de strijd om de titel, maar dat zou dus ook zoiets als een nieuw contract kunnen zijn zoals nu in het geval van Ricciardo.

Verstappen zelf heeft eerder (en herhaaldelijk) echter aangegeven dat hij ook in het geval dat het er op de baan feller aan toe gaat geen problemen met Ricciardo verwacht, omdat hun relatie gebaseerd is op onderling respect. Ricciardo denkt er hetzelfde over: “We respecteren elkaar, en dat is het belangrijkste.”