*

Ricciardo: ‘Teamkeuze kan kans op titel maken of breken’

Daan de Geus

Daan de Geus

31 januari 2018 11:26

Ricciardo: ‘Teamkeuze kan kans op titel maken of breken’
Sutton Images

Daniel Ricciardo’s teamkeuze voor 2019 en daarna kan zijn titeldroom maken of breken. Dat ziet de Australiër, wiens Red Bull-contract eind 2018 afloopt, in.

De 28-jarige Ricciardo heeft al eerder aangegeven dat hem een cruciale beslissing wacht en daarom de tijd te nemen met het nemen daarvan. “Het volgende contract dat ik teken, beslaat waarschijnlijk de jaren die de piek van mijn carrière zullen zijn”, verwoordt hij dat ten overstaan van Autosport.

“Het volgende stuk papier waarop ik mijn handtekening zet, kan mijn kans om een titel te vechten maken of breken”, ziet hij in. “Daarom neem ik ook de tijd”, verklaart hij. “Ik wil eerst zien hoe iedereen er straks voor staat. Misschien heb ik straks wel meerdere opties, maar misschien ook niet”, houdt hij dat in het midden.

Red Bull heeft al aangegeven graag door te willen met Ricciardo, al zal het ook niet eeuwig op hem wachten. Van de topteams komt verder bij Ferrari sowieso een zitje vrij en bij Mercedes lopen de contracten van zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas eind 2018 af, al is de verwachting dat Hamilton tussentijds verlengt.

Ricciardo rijdt sinds 2014 voor Red Bull Racing en heeft in die tijd vijf races gewonnen, maar (nog) niet om de titel kunnen meedoen.

Mercedes, Ferrari en Red Bull staan de laatste jaren als dé topteams bekend, maar van Renault – in 2017 zesde in het WK, maar pas sinds 2016 weer als fabrieksteam actief in de Formule 1 – ging het gerucht dat het afgelopen herfst heeft geprobeerd Ricciardo te stikken, alvorens uiteindelijk Red Bull-junior Carlos Sainz te lenen.

Ricciardo zet er hoe dan ook op in voor meerdere jaren ergens te tekenen, vertelt hij. “Ik betwijfel dat ik één jaar zal tekenen. Het wordt waarschijnlijk een deal die twee of meer jaar loopt, dus ik moet ervoor zorgen dat ik in competitief opzicht op de juiste plek terecht kom.”

Lees ook – Ricciardo: ‘Heb kaarten te spelen in Red Bull-onderhandelingen’