Na een moeizame start van het seizoen, is Pedro de la Rosa blij dat de eerste Europese Grand Prix in zijn geboortestad Barcelona gehouden wordt.

De la Rosa beleefde, net als het gehele Sauber team, weinig plezier aan de eerste vier races. Op zijn thuisgrond hoopt de 39-jarige Spanjaard het tij echter te keren. "In de winter gingen we hier lekker, en ik heb het gevoel dat onze auto goed bij dit circuit past", zegt hij. "Ik verwacht dat we in de race punten pakken, of in ieder geval dichtbij komen."

De la Rosa kijkt er in ieder geval naar uit om in Barcelona te verblijven: "Ik ben in de binnenstad van Barcelona opgegroeid, en ik vind het hier heerlijk. Je hebt hier alles: een bruisende stad, de zee, bergen en een lekker klimaat." Ook het circuit zelf is volgens De la Rosa,  bijgenaamd 'The Barcelona Bullet', een verhaal op zich. "Door de jaren heen is het uitgegroeid tot de ideale testbaan voor de Formule 1", zegt hij. "Ik vind het een leuke baan. De bochten zijn afwisselend en het circuit vraagt veel van zowel de auto als de coureur."

De teamgenoot van De la Rosa, Kamui Kobayashi, hoopt vooral eindelijk eens een race uit te kunnen rijden. Daar is hij dit jaar namelijk nog niet in geslaagd. "Ik heb in vier races pas negentien ronden afgelegd", zegt de Japanner, die desondanks vertrouwen blijft houden in het team van Sauber: "Onze betrouwbaarheidsproblemen zijn hopelijk verleden tijd, en daarnaast is de bolide weer verbeterd. Daarom zie ik uit naar een goed resultaat."