Waar Narain Karthikeyan niet te spreken is over zijn eigen race, is Pedro de la Rosa wel tevreden met zijn race.

De Spanjaard reed zijn HRT-bolide naar de finish en daar haalt hij dan ook zijn winst uit: “Ik ben tevreden met de race. Hoewel ik werd geholpen door de safety car-perioden, moet ik toegeven dat de race eeuwig leek te duren. Met name de laatste vijf ronden leken maar niet voorbij te gaan, omdat ik geen banden meer over had en daardoor terrein verloor ten opzichte van de mensen voor mij.”

“Het was een fysiek zware race”, vervolgt de routinier. “We hebben geprobeerd het maximale uit de race te halen en ik denk dat het is gelukt. Het was niet makkelijk en wat dat betreft is het finishen van de race een overwinning op zich. In Japan zal ik opnieuw alles gaan geven.”

Voor Karthikeyan eindigde de race waarschijnlijk eerder dan de Indiër lief is. “Ondanks kleine problemen met de koeling en het gebrek aan snelheid, denk ik dat ik redelijk goed bezig was. In ieder geval totdat ik op het vuile gedeelte van de baan terecht kwam en zo de muur in gleed. Mijn kwalificatie daarentegen was wel goed en dat is wat me van dit weekend bij zal blijven. Het is jammer dat ik dat geen vervolg heb kunnen geven.”

Teambaas Luis Pérez-Sala is tevreden over zijn coureurs: “Natuurlijk is het jammer dat Narain crashte, maar ze zaten allebei op de limiet. Pedro vocht lange tijd voor de vijftiende plaats, maar versleten banden wierpen hem terug. We zaten er op momenten echter goed bij en dat is mooi. We zullen dergelijke ontwikkelingen blijven nastreven.”