De Spanjaard Pedro de la Rosa zal in 2013 als testcoureur aan de slag gaan bij Ferrari. Dat heeft de Italiaanse renstal vandaag bekendgemaakt.

De 41-jarige Spanjaard zal in 2013 samen met landgenoot Marc Gené vooral simulatiewerk doen gedurende het jaar. De la Rosa is daarmee de derde Spaanse coureur voor dit seizoen bij Ferrari, naast Gené en racecoureur Fernando Alonso. “Ik ben enorm gemotiveerd om bij een nieuw team te werken en om de coureurs, die ik goed ken, te ondersteunen”, aldus De la Rosa.

De verwachting was dat De la Rosa naar McLaren zou terugkeren nadat HRT failliet ging. McLaren-coureur Sergio Peréz had om het aantrekken van de ervaren Spanjaard gevraagd omdat hij eerder zeven jaar testcoureur was bij het Britse team en ze dezelfde taal spreken. De la Rosa gaf twee weken geleden nog aan graag weer als testrijder actief te worden.

Simulatiewerk is de voornaamste reden dat Ferrari de Spanjaard heeft aangetrokken. Domenicali: “Met de huidige testregels is de simulator enorm belangrijk geworden. Hij is daarom een welkome aanvulling naast Marc Gené, Davide Rigon, Andrea Bertolini en Jules Bianchi.” De la Rosa komt bij Ferrari technisch directeur Pat Fry weer tegen, met wie hij bij McLaren al samenwerkte.

Het was de bedoeling dat De la Rosa in 2013 bij HRT zou racen, maar vanwege het faillisement van het team afgelopen november kwam De la Rosa werkloos thuis te zitten. Ferrari presenteert op 1 februari zijn nieuwe auto.