Marussia noemt het herstel van Maria de Villota opmerkelijk. De Spaanse liep vorige week bij een testongeluk op het vliegveld van Duxford ernstige verwondingen op.

Acht dagen na het ongeluk heeft Marussia een nieuwe update gegeven over haar toestand. “Na twee succesvolle operaties in de dagen na het ongeluk, hebben de doktoren van het Addenbrooke’s Hospital sinds zaterdag geleidelijk de slaaptoestand van Maria teruggebracht”, meldt het team.

“Zondagmorgen was ze bij kennis en in staat om met haar familie te spreken. Dat was een vroege, maar belangrijke indicatie dat haar herstel positief verloopt. Sindsdien zijn er meerdere kleine, maar significante stappen gezet. Zo heeft ze de Neurological Critical Care Unit maandag verlaten en is haar verdoving stopgezet.”

Marussia geeft verder aan dat het dankbaar is voor alle goede wensen en dat het nauw contact onderhoudt met de familie van De Villota. “Zij blijven aan haar zijde”, aldus Marussia. “Maria kan met hen en de medische staf communiceren. De doktoren houden haar verbeterende conditie nauwlettend in de gaten.”