Marussia’s testrijder Maria de Villota hoopt later dit jaar tijdens een vrijdagtraining te mogen rijden, maar erkent dat het van de Engels-Russische renstal afhangt of het daar van komt.

“Ik hoop dat ik binnenkort de kans krijg om een vrije training af te werken”, spreekt De Villota haar hoop uit tegenover het Spaanse persbureau EFE.

“Of het daar van komt, hangt van het team af, maar het zou een leuke verrassing zijn”, zegt de Spaanse, die geen bepalingen in haar contract heeft staan die het team er toe verplichten haar op een vrijdagochtend in te zetten.

De Villota geeft verder aan dat ze begrijp dat de vaste coureurs Timo Glock en Charles Pic vooralsnog alle trainingen mogen afwerken van Marussia. “De auto is namelijk nieuw, dus zij hebben alle tijd achter het stuur nodig die ze kunnen krijgen.”

Vooralsnog houdt De Villota zich bij Marussia daarom vooral bezig met het afwerken van testprogramma’s in de simulator en het meelopen met het teams en de coureurs tijdens de Grands Prix. “Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen, zodat het team tevreden over mij kan zijn, en volgens mij zijn ze dat ook.”