Nyck de Vries heeft zijn eerste overwinning geboekt in de Formule Renault 3.5. De McLaren-protegé was op Jerez de snelste in de slotrace van het seizoen.

De Vries vertrok van de derde startplaats, en lag dankzij een inhaalactie en een fout van polesitter Oliver Rowland na één ronde al eerste. Hij breidde zijn voorsprong gestaag uit, maar toen na een crash de safety car de baan op kwam, werd het in de laatste ronden toch nog even spannend voor de twintigjarige DAMS-coureur.

In de eerste race van het weekend finishte De Vries als vierde. Dankzij zijn dikke puntenscore steeg de Nederlander een plaats in het kampioenschap, hij is nu derde in de eindstand met 160 punten. Dat totaal verzamelde hij mede dankzij vijf eerdere podiumfinishes. De Brit Rowland werd eind september al gehuldigd als Formule Renault 3.5-kampioen.

Het weekend in Jerez verliep minder fortuinlijk voor Beitske Visser, die voor het Spaanse AVF haar tweede seizoen in de Formule Renault 3.5 reed. Ze werd twaalfde in de eerste race, en viel uit in de tweede. Ze beëindigt het kampioenschap met 3 punten als 23e