Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft de data waarop de testdagen in aanloop naar het komende seizoen verreden zullen worden. Het gaat om twee sessies van allebei vier dagen.

De eerste test zal verreden worden van maandag 27 februari tot en met donderdag 2 maart, de volgende test van dinsdag 7 maart tot en met vrijdag 10 maart. De eerste race van het seizoen zal op 26 maart aanvangen in Australië, ruim twee weken na de laatste test.

De testdagen zullen het debuut worden van de nieuwe 2017-auto’s, welke door nieuwe aerodynamische reglementen en de bredere Pirelli-banden agressiever zullen ogen, en tevens enkele seconden sneller zullen zijn. Het is daarom te verwachten dat de testdagen drukker bezocht zullen worden door zowel de media als de fans, om een glimp op te vangen van de nieuwe auto’s.

Door de nieuwe reglementen wilden enkele teams en Pirelli graag testen in het warmere Bahrein, omdat de hogere temperaturen meer representatieve data zouden opleveren. Pirelli zou daarmee tevens de kans hebben om de banden onder extreme hitte te kunnen testen. Vorige week werd echter bekend dat de testsessies opnieuw zullen worden verreden in Barcelona, waarmee het Bahrein-plan van de baan is.

Met een ticket voor het gehele weekend of een ticket voor de zondag van de Grand Prix van Spanje mag men de testsessies in Barcelona gratis bijwonen.