Voormalig Formule 1-testcoureur Maria de Villota is overleden. De 33-jarige Spaanse werd dood aangetroffen op een hotelkamer in Sevilla.

Op de Facebookpagina van De Villota laat haar familie weten dat Maria is overleden: “Beste vrienden, Maria heeft ons verlaten. Ze moest naar de hemel zoals alle engelen. We zijn God dankbaar dat we Maria nog anderhalf jaar extra in ons midden mochten hebben.”

Maria de Villota liep vorig jaar juli zware verwondingen op tijdens een rechtelijntest op de vliegbasis van Duxford. Daar testte ze voor Marussia, toen ze tegen de openstaande achterklep van een vrachtwagen aan reed. Ondanks het verlies van een oog herstelde ze goed en was ze dit jaar nog aanwezig bij de Spaanse Grand Prix.

In haar actieve racecarrière kwam De Villota onder andere uit in de Superleague Formula en het WTCC. Maria was de dochter van voormalig Formule 1-coureur Emilio de Villota. Ze was in Sevilla aanwezig om haar biografie ‘Life is a gift’ te presenteren.

Spaanse autoriteiten melden dat De Villota hoogstwaarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven is. Een hartaanval zou de oorzaak zijn.