Vandaag wordt Michael Schumacher 50 jaar. Om daarbij stil te staan kijken we met beeld terug op zijn zeven wereldtitels, nog altijd een record.

Na zijn debuut in 1991 bij Jordan, verkast Schumacher voor de volgende Grand Prix naar Benetton. 1994 begint perfect, met zes overwinningen in zeven races. Daarna zorgen twee diskwalificaties, twee races schorsing en een uitvalbeurt voor veel puntenverlies, maar in de laatste Grand Prix van het seizoen, in Australië haalt Schumacher (met een controversiële beuk tegen Damon Hill) alsnog zijn eerste titel binnen. © Sutton Images.

Een jaar later gaat het allemaal wat gemakkelijker voor de Duitser. Hij verovert met een ruime marge zijn tweede kroon, tijdens de Grand Prix van de Pacific. Hierna vertrekt hij naar Ferrari. © Sutton Images.

Na een paar jaar opbouwen bij Ferrari is het in 2000 dan eindelijk raak: Schumacher bezorgt de Scuderia in Japan de eerste rijderstitel sinds 1979.© Sutton Images.

Een jaar later doet Schumacher dat dunnetjes over. Ditmaal grijpt hij de titel al in Hongarije, met een ruim marge (123 punten tegenover 65 punten) op naaste belager David Coulthard. © Sutton Images.

Is 2002 het beste jaar van Schumacher? Wellicht, want op een derde plek in Maleisië na staat de Duitser elke race op de eerste of tweede trede van het podium. Met bijna twee keer zoveel punten als naaste achtervolger en teamgenoot Rubens Barichello heeft Schumacher een duizelingwekkende voorsprong. Daarmee stelt hij al in Frankrijk zijn vijfde titel veilig, waarmee hij als eerste ooit het record van Juan Manuel Fangio uit de jaren 50, van vijf titels, evenaart. © Sutton Images.

In 2003 heeft Schumacher weer wat tegenstand van de concurrentie, in de vorm van Williams en McLaren. Aan het einde van de rit is het toch weer Schumacher, die met zijn zesde titel het record van Fangio verbetert en vanaf dat moment de coureur is met de meeste titels. © Sutton Images.

Een jaar later domineert Schumacher als vanouds de Formule 1. Enkel een uitvalbeurt in Monaco zorgt ervoor dat hij niet alle races tot en met Hongarije (dertien op rij!) wint. Met een tweede plek op zijn geliefde Spa-Francorchamps haalt hij zijn zevende en laatste titel binnen. © Sutton Images.