Waar een commerciële deal tussen Force India en Aston Martin eerst slechts een kwestie van tijd leek, daar hebben de onderhandelingen vertraging opgelopen en lijkt een akkoord nu zelfs onzeker.

Force India-topman Otmar Szafnauer liet begin december nog weten binnen ‘een week tot tien dagen’ hopelijk bekend te kunnen maken dat het team uit Silverstone met de Britse sportwagenfabrikant in zee zou gaan. Inmiddels zijn die tien dagen echter verstreken en is er geen deal om aan te kondigen.

Het Britse Sky meldt dat het bestuur van Aston Martin tijdens een recente bestuursvergadering geen definitief ja of nee wilde uitspreken, maar niet bepaald happig op de deal zou zijn. “Het bestuur neigt er naar om het niet te doen, of in ieder geval in 2016 nog niet”, citeert Sky een bron.

Diezelfde bron laat daarbij weten dat het ‘zeker voor de toekomst nog altijd een mogelijkheid is’. Op het moment zou het bestuur echter te zeer verdeeld zijn over of een investering in de Formule 1 wel genoeg oplevert, volgens Sky.

De berichtgeving van Motorsport.com is daarentegen iets positiever. Deze publicatie citeert Aston Martins marketing- en communicatiedirecteur, die stelt dat er nog geen beslissing is genomen en dit ‘zowel wat de Formule 1 als onze andere autosportprogramma’s betreft’ pas begin 2016 zal gebeuren.

“We moeten nog bepalen hoe onze autosportactiviteiten voor 2016 eruit gaan zien en dat omvat zowel de GT- en enduranceracerij als de Formule 1. De Formule 1 is voor ons geen onafhankelijk thema dat we los van onze andere autosportprogramma’s zien.”

Motorsport.com meldt daar dan weer wel bij dat Force India en Aston Martin uitgebreid met elkaar hebben gesproken, maar er de laatste tijd nog maar weinig schot in de onderhandelingen zit door een gebrek aan steun voor de plannen bij het Aston Martin-bestuur.