Het is voorbij voor Manor. De curatoren zijn er niet in geslaagd een koper te vinden en dus verdwijnt het team definitief van de grid. Alle 212 personeelsleden werden vrijdag naar huis gestuurd.

Manor kwam in financiële problemen doordat het in Brazilië de tiende plaats in het constructeurskampioenschap verloor aan Sauber en daardoor miljoenen aan prijzengeld misliep. Er werd nog geprobeerd nieuwe investeerders te vinden, maar ondanks interesse van onder meer een Aziatisch consortium en naar verluidt ook Ron Dennis, kon er niet op tijd een overeenkomst worden gesloten.

“Het is erg spijtig dat het team zijn deuren moet sluiten”, zegt curator Geoff Rowley. “Manor is een bekende naam in de Britse autosport en het team heeft de afgelopen jaar veel bereikt onder de nieuwe eigenaar. Maar het draaiende houden van een Formule 1-team vereist veel investeringen.”

Just Racing, de noemer waaronder Stephen Fitzpatrick Manor nieuw leven inblies, werd begin januari onder curatele gesteld. Pogingen tot een doorstart zijn op het laatste moment gestrand. Daarmee is het faillissement onafwendbaar.