McLaren-kopstuk Ron Dennis verwacht dat seizoen 2014 spannende en interessante races zal opleveren, zowel in de beginfase van het jaar alsmede wanneer het ‘allemaal wat gestabiliseerd is’.

“Ik denk dat we in het begin van het seizoen een aantal races zullen zien waarin er veel uitvallers zullen zijn en één team dominant is”, voorspelt de bij McLaren als ceo teruggekeerde Dennis in interview met Autosport.

“Later in het seizoen – als de situatie gestabiliseerd is – zullen veel races zich vervolgens echter ontvouwen zoals het verhaal over de race tussen de schildpad en de haas”, denkt Dennis, verwijzend naar de bekende fabel.

De Brit baseert die aanname op twee factoren die het racen volgens hem zullen kenmerken: “In de eerste plaats denk ik dat veel auto’s vanwege betrouwbaarheidsproblemen nog laat in de races gaan uitvallen, terwijl het managen van het brandstofgebruik en de bandenslijtage in de tweede plaats zullen bijdragen aan dit soort races die pas op het laatst beslist worden.”

“Ik zou het natuurlijk mis kunnen hebben, maar dit is hoe ik denk dat het zal lopen”, zegt de McLaren ceo, die er verder voor waarschuwt niet te snel en voorbarig een oordeel te vellen over de ‘nieuwe’ Formule 1. “Zoals altijd als er nieuwe regels worden ingevoerd, zullen er in het begin wat problemen zijn, maar we zullen snel aan alle nieuwe zaken wennen en interessante races zien.”