Het Circuit Gilles Villeneuve krijgt komend weekend een derde DRS-zone toegewezen. Dit om ervoor te zorgen dat er meer en makkelijker ingehaald kan worden.

De derde DRS-zone ligt op het rechte stuk(je) tussen de bochten 6/7 en 8/9, wat allebei chicanes zijn. Tussen deze twee combinaties ligt een recht stuk waar coureurs nu met hulp van DRS een sprint kunnen inzetten om te pogen elkaar te passeren of dichterbij te komen.

Na bocht negen volgt weer er stuk vol gas (maar dan zonder DRS) alvorens coureurs de hairpin induiken. Daarna sturen ze het lange, achterste rechte stuk op waar ook DRS gebruikt kan worden. Hetzelfde geldt voor het rechte stuk van start/finish na de laatste chicane.

Het gebruik van DRS is in de trainingen en kwalificatie in elke aangewezen zone toegestaan. In de race is het aan meer regels gebonden. Coureurs moeten dan bij het detectiepunt binnen een seconde van hun voorganger zitten om de achtervleugel met een druk op de knop open te klappen voor meer topsnelheid. In de eerste twee ronden en kort na een safetycar of herstart kan geen DRS worden gebruikt.