Nick Heidfeld is erg gelukkig met zijn eerste podium van het jaar. De Renault-coureur dankt zijn derde plaats met name aan zijn bliksemstart en een klein beetje geluk.

Heidfeld vertrok in Sepang vanaf de zesde plaats, maar lag na de eerste doorkomst al op de tweede plek: “De start was geweldig”, verklaart hij tijdens de persconferentie na de race. “Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo goed zou gaan, maar ik maakte veel plaatsen goed en dat was natuurlijk leuk”, zegt de man die Lewis Hamilton, Mark Webber, Jenson Button en Fernando Alonso in de eerste meters verschalkte.

In het spoor van koploper Sebastian Vettel, werd het Heidfeld echter al snel duidelijk dat hij zijn snellere landgenoot moest laten lopen. “Ik kon hem niet bijhouden”, erkent de Renault-coureur, die bovendien goed op zijn banden moest passen: “Ondanks dat ze redelijk afgesleten waren, kon ik namelijk niet naar de pits, omdat het op dat moment een beetje begon te druppelen en we besloten om dat eerst nog even af te wachten.”

Aangezien de regen niet doorzette, zocht Heidfeld vervolgens toch de pits maar op. “Helaas verliep de stop echter niet vlekkeloos en verloor ik één of twee plekken.”

Later in de race had Heidfeld daarentegen weer het geluk dat hij een plekje cadeau kreeg doordat Ferrari-rijder Alonso schade aan zijn voorvleugel opliep en een extra keer naar de pits moest.

Daarna was het voor Heidfeld – die in de slotfase ook de Hamilton, wiens banden ‘op’ waren, nog passeerde – vooral een kwestie van verdedigen: “Webber zat namelijk achter me en hij ging heel hard, maar volgens mij waren zijn banden ook wel redelijk aan het einde van hun levensduur toen hij het gat eenmaal dichtgereden had, terwijl ik ook nog gebruik kon maken van KERS”, prijst Heidfeld zich gelukkig.

Al met al heeft de Duitser in Sepang dus goede zaken gedaan. De nare smaak die hij aan de eerste race van het seizoen had overgehouden, waar hij slechts als twaalfde eindigde, heeft hij met zijn derde plek bovendien ook wel weggespoeld. “Ik ben erg blij met het tweede podium van het jaar voor Renault. We zijn het jaar goed begonnen”, besluit hij.