Wie anders dan Sebastian Vettel sluit de derde vrije training als snelste af”1:41.349. Hoewel Mark Webber in de laatste seconden van de training nog een verwoede poging doet zijn teammaat te snel af te zijn, komt hij 0.222 seconden tekort.

Als de sessie 11 minuten oud is, zet Giedo van der Garde de snelste tijd. Altijd een mooi moment om onze landgenoot bovenaan te zien staan, ook al zegt het niets. Hij zakt al snel in de tijdenlijst als ook de rest van de coureurs zich op de baan voegen.

Na 20 minuten neemt Sebastian het stokje over van Kimi Räikkönen en zet een richttijd van 1:43.795. Het is Nico Rosberg die zijn landgenoot halverwege de sessie te snel af is: 1:43.784. Terwijl Rosberg zijn tijd aanscherpt tot 1:43.445 nadert Mark Webber hem tot 0.054 seconden.

Het is een tamelijk saaie sessie, tot we na 44 minuten Jules Bianchi in het gras zien staan. Bij het uitgaan van bocht 1 spint hij. Hij raakt daarbij de muur met schade aan de voorvleugel en mogelijk de ophanging. Pérez heeft op dat moment nog steeds geen tijd neergezet. Hij heeft de nodige
installatieronden gereden, maar nog geen tijd gezet. Kennelijk is hij niet helemaal tevreden met zijn McLaren.

Daar heeft Jenson Button geen last van. Met nog zeven minuten op de klok zet hij een tijd van :41.956. Lewis Hamilton scherpt dat aan door drie tienden sneller te gaan. En dat gaat het rap. In de laatste minuten van de sessie probeert iedereen nog een snelle tijd te noteren.

Ook Pérez zet een rondje, maar met de achttiende tijd zal hij ongetwijfeld niet tevreden zijn. De Red Bull- en Mercedes-coureurs zijn dat wel. De verschillen zijn minimaal. Kan één van hen Vettel vanmiddag afhouden van een zesde pole op rij?