Het heeft even op zich laten wachten, maar na een evaluatieperiode is Lucas di Grassi nu officieel bevestigd als testrijder van Pirelli.

De 26-jarige Braziliaan zal achter het stuur kruipen van de Toyota TF109 waarmee de Italiaanse bandenfabrikanten het rubber voor de Formule 1 test. Daarnaast zal hij vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone bij een aantal races aanwezig zijn om informatie te vergaren en zijn ervaringen te delen tijdens technische besprekingen.

Di Grassi maakte vorig jaar zijn Formule 1-debuut voor Virgin, na eerder al testrijder te zijn geweest voor Renault. Van 2007 tot en met 2009 eindigde hij driemaal in de topdrie van de GP2 Series. Pirelli-chef Hembery ziet hem daarom als een waardevolle kracht voor zijn organisatie.

“Lucas heeft niet alleen een goede indruk achtergelaten met zijn snelheid, die cruciaal is om racecondities te simuleren, maar ook met zijn technische feedback”, stelt Hembery. “De feedback van onze testrijder vormt een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van onze banden.”

De Braziliaan gaat zich vooral bezighouden met de ontwikkeling van de banden voor volgend seizoen. “Pirelli heeft het fantastisch gedaan in de korte tijd dat het nu weer in de Formule 1 actief is”, zegt Di Grassi. “Ik kijk ernaar uit ze te helpen de banden nog beter te maken. Voor mij is het bovendien een geweldige kans om weer in een Formule 1-auto te rijden en mijn kennis te gebruiken om een bijdrage te leveren aan de sport.”