Force India begint met een goed gevoel aan de Europese Grands Prix. Het Indiase team verkeert op dit moment in goede vorm en heeft er alle vertrouwen in dat het de goede resultaten door kan zetten.

“Het gaat echt goed”, verzekert Paul di Resta. “We zijn heel blij met de stand van zaken. Ik dank het team voor onze goede uitgangspositie. Het feit dat we zelfs voor McLaren staan is natuurlijk super. In Bahrein was ik dicht bij het podium. Misschien zit dat er in Europa al wel in. Het zou een mooi vervolg zijn.”

Het succes van Force India is volgens Di Resta vooral te danken aan de gedegen voorbereiding van het team in de wintertests. “We hebben in de winter geprobeerd om constant te zijn en niet al te veel aan de auto te veranderen. Het resultaat is dat het nu heel goed gaat. Hopelijk kunnen we doorgaan met vechten met de topteams. Barcelona is wel een circuit dat ons ligt. Onze auto presteert goed in een warme omgeving.”

Adrian Sutil
Ook de teamgenoot van Di Resta, Adrian Sutil, kent een goede start. Net als de Brit reed ook hij al een keer aan de leiding. “Ondanks mijn geringe voorbereiding van twee testdagen ben ik het seizoen goed begonnen. Ik had wel wat pech de laatste races, maar er zit zeker veel potentie in de auto. Ik hoop nu uit de problemen te blijven.”

Sutil is dan ook optimistisch over zijn kansen in Barcelona. “Ik ken het circuit heel goed. Ik heb er vaak getest en al een paar keer geracet. Ik hoop dat ik dit keer wat meer geluk heb. Dan kan ik wel eens een heel mooi resultaat neerzetten. We moeten nu eens punten gaan scoren, want dat kan makkelijk met deze auto. Ik ga in ieder geval hard mijn best doen.”