Force India’s Paul di Resta verwacht de strijd op de plaatsen vijf en zes in het constructeurskampioenschap te kunnen vervolgen en in Zuid-Korea met de Saubers en Renaults te vechten.

Force India staat momenteel zesde in het WK met 48 punten. Sauber staat één plaatsje lager met een score van 40, terwijl Renault de vijfde plaats bezet met een puntentotaal van 72.

Force India, dat sinds de zomerstop sterk presteert, ambieert de vijfde plek die Renault nu nog bezet, maar moet er dus ook voor zorgen dat het Sauber achter zich houdt.

In Zuid-Korea verwacht Di Resta in ieder geval een open strijd met de directe rivalen: “De verhoudingen tussen Renault, Sauber en onszelf kunnen snel veranderen”, stelt hij in gesprek met Autosport. “Het is een open en felle strijd, die waarschijnlijk tot en met de laatste race doorgaat.”

Di Resta rekent er op dat zowel Force India als hijzelf beter voor de dag komt in Zuid-Korea dan in Japan, waar het team met beide auto’s net buiten de punten finishte. “Onze auto is niet veranderd sinds de race op Suzuka, maar we hebben er daar misschien niet het maximale uitgehaald, dus we moeten er voor zorgen dat ons dat nu wel lukt.”

Wat zichzelf betreft weet de Schot ook niet of hij in Japan alles uit de auto heeft gehaald, want hij voelde zich dat weekend wat ziekjes. “Ik heb wel gewoon alles gegeven, maar weet niet of ik daarmee ook alles uit de auto heb gehaald, want dat is moeilijk te achterhalen”, erkent hij.

Inmiddels gaat het al een stuk beter met hem, al voelt hij zich toch nog geen honderd procent: “Op de zondag van de race in Japan ging het wel weer, maar ik was nog wel herstellende en voelde me toch geen honderd procent. Volledig beter ben ik nog steeds niet, al hebben de drie dagen rust me erg geholpen en heb ik veel meer energie dan in Japan het geval was.”