Force India’s Paul di Resta heeft op de Hungaroring zijn beste resultaat tot op heden geboekt door als zevende te eindigen. De Schot hield onder alle omstandigheden zijn hoofd koel.

“Ik ben erg blij met deze zevende plaats”, luidt Di Resta’s logische eerste reactie. “Het was een race waarin het veranderlijke weer voor wat opschudding zorgde, maar ik voelde me onder alle omstandigheden goed.”

Di Resta begon de wedstrijd als elfde en maakte bij de start gelijk een aantal plaatsen goed. “Daarna was het zaak om telkens voor de juiste banden te kiezen. Ik verloor tijdens mijn laatste stop weliswaar nog wat posities, maar kon dit in de laatste paar ronden ook weer goedmaken door een aantal van mijn rivalen te passeren en me terug te knokken naar de zevende plek.”

“Ik denk dat dit de best mogelijke manier is om goed te maken dat we een paar races achter elkaar minder punten hebben gescoord dan dat we hadden verdiend”, rondt Di Resta af. “Het is een prettig gevoel om met deze belangrijke punten op zak de zomerpauze in te gaan.”

In de andere Force India-bolide had Adrian Sutil juist een race om snel te vergeten. De Duitser had het gisteren nog goed gedaan door zich als achtste te kwalificeren, maar zag zijn hoop op een goed resultaat al in de eerste ronde vervliegen.

“Ik had een matige start en zat bij het ingaan van de chicane vlak achter Paul. Bij het aanremmen blokkeerde mijn achterremmen echter, waardoor ik de auto van de baan af moest sturen om een aanrijding met hem te voorkomen”, legt hij uit waarom het mis ging.

“Daarna probeerde ik me uiteraard terug te vechten en om die reden namen we ook de gok om over te stappen op intermediates toen het weer begon te regenen. Helaas regende het daarna niet hard genoeg door en moest ik een paar ronden later terug naar de pits om de intermediates weer voor slicks in te wisselen.”

Sutil werd uiteindelijk als veertiende afgevlagd en realiseert zich dat er meer mogelijk was geweest: “Het is jammer dat ik mijn goede kwalificatie niet heb kunnen verzilveren, maar ik ben blij voor Paul en het team dat ze toch nog gescoord hebben”, besluit hij zodoende.